Rasszista üzenettel fogadta az időjárás-jelentést nézőket Des Moines-ban

„Helló Des Moines, ez a ti időjárásotok, n*ggereim.”

2022. július 29., 10:00

Szerző:

A The Weather Channel bocsánatot kért, miután egy időjárás-jelentés közepén rasszista szöveg tűnt fel a képernyőn – írta az Independent.  A csatorna Local on the 8s című adásában történt.

Az eset múlt csütörtökön történt, de Matthew Keys újságíró erről szóló Twitter posztja után több médium is beszámolt az esetről.

A Weather Channel nyilvános közleményben kért bocsánatot a nézőktől, és azt mondta, hogy a szöveg „nem tőlük származik”, ezért vizsgálatot indítanak. „Amint tudomást szereztünk róla, azonnal eltávolítottuk a grafikát. Ez nem tőlünk származik, és folyamatban van a további vizsgálat. Elnézést kérünk nézőinktől” – írták a közleményben.

Az eset visszatetszést váltott ki a közösségi médiában, egyesek szerint nehéz elhinni, hogy hiba történt.

(Kiemelt kép forrása: Twitter)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.