Ramzan Kadirov csecsen elnök nyelvkitépést és ujjtörést ígért annak, aki a csecseneket sértegeti kommentekben

2019. június 14., 12:56

Szerző:

Támadt némi határvita körüli félreértés Dagesztán és Csecsenföld között, mire Csecsenföld elnöke, Ramzan Kadirov azt ígérte a népét sértegetőknek, hogy kitépik a nyelvüket és eltörik az ujjukat – vette észre az Index a Newsru portál hírét.

A két, Oroszországhoz tartozó köztársaság egyértelműsíteni akarta közös határszakaszukat. Csecsenföld kitette a saját tábláját egy útra, ahol azt addig nem jelezte. A Dagesztánhoz tartozó Kizljar városban valaki viszont nem tudta, hogy az út eddig is Csecsenföld része volt, területfoglalásként értelmezte és eltüntette a táblát.

A csecsen parlament elnöke a helyszínen azt mondta, hogy a táblát legfeljebb a holttestén keresztül szedhetik le, mire valaki a dagesztáni csoportból ezt meg is ígérte. Ezután Ramzan Kadirov elnök Instagram-videóban közölte, hogy ha a dagesztániak a csecseneket sértegetik, és nem vigyáznak a szájukra és a kezükre, akkor kitépik a nyelvüket és eltörik az ujjukat.

– Mindent elolvasunk...ezen egy egész csapat dolgozik...Egyetlen sértő kommentet, videót nem hagyunk szó nélkül

– ígérte.

Ramzan Kadirov egyébként bálványként tekint Oroszország államfőjére. Ez kölcsönös, Vlagyimir Putyin egyszer azt nyilatkozta róla, hogy valósággal a fiának érzi a csecsen elnököt. Az összhang azért sem véletlen, mert mindkét államférfi támadja a melegeket. Olyannyira, hogy Csecsenföldön már kínozzák, kivégzik, és elzárják a homoszexuálisokat.

Ramzan Kadirov és Jean-Claude van Damme a csecsen elnök 35. születésnapi buliján
Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.