Rakétatámadás érte Odesszát, halálos áldozatok is vannak

Sok a sebesült is.

2022. április 23., 17:51

Szerző:

Rakétatalálat érte az Ukrajna délnyugati részén fekvő Odesszát, a támadásban öten meghaltak, tizennyolcan pedig megsebesültek - közölte szombat délután a kijevi elnöki hivatal.

Nem sokkal korábban az ukrán haderő arról adott tájékoztatást, hogy két rakéta csapódott be a fekete-tengeri kikötővárosban, amelyek egy katonai létesítményt és két lakóépületet találtak el. Azt is közölték, hogy az ukrán légvédelem két másik rakétát megsemmisített.

Az előzetes információk szerint összesen hat, Kalibr típusú rakéta találhatta el a várost, ezek egyike csapódott be a lakóépületbe, amely kigyulladt. Úgy tudni, hogy az épületet már kiürítették, de egy ember meghalt a csapás következtében. 

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Twittteren elítélte az akciót, és azt írta: ezek a csapások egyértelműen a lakosság megfélemlítését szolgálják, és bizonyítják, hogy Oroszország a terrorizmust támogatja.

(Kiemelt kép: Egy ukrán katonai harckocsi Odessza központjában a Potemkin-lépcső közelében 2022. február 24-én. fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency / AFP)