Putyin kiadta a parancsot: 170 ezerrel kell növeli az orosz hadsereg létszámát

2,2 millió fősre duzzadt az orosz hadsereg.

2023. december 2., 11:54

Szerző:

Putyin pénteken aláírta azt a rendeletet, amely újabb 170 ezer fővel növeli az orosz hadsereg létszámát – írja az RTL. Ezzel az orosz haderő 2,2 millió fősre nőtt, ebből 1,32 millió fő lesz fegyveres. Putyin legutóbb 2022 augusztusában rendelte el a hadsereg létszámának növelését, akkor 137 000 plusz katonáról rendelkezett.

A Magyar Hírlap azt írja, hogy újabb üzemanyagot szállító vonatot robbanthattak fel az ukránok az Oroszországot Kínával összekötő vonalon. Az elmúlt két napban már a második üzemanyagot szállító vonat robbant fel az oroszországi Bajkál-Amur vasútvonalon. A robbantás az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) különleges műveletének második szakasza volt. A cél, hogy hatástalanítsák ezt a vasútvonalat, amely fontos szerepet tölt be az orosz erők logisztikájában. Orosz Telegram-csatornák szerint a robbanás hat tartálykocsit semmisített meg. A tűz oltására az oroszok egy speciális tűzoltóvonatot is a helyszínre vezényeltek. A robbanás ezen kívül súlyosan megrongálta a síneket, így, mint fogalmaztak, „továbbhaladás egyelőre nem lehetséges”. Oroszország szabotázs miatt indított nyomozást 

(Kiemelt képünkön:Vlagyimir Putyin orosz elnök Fotó: Pavel Bednyakov / Host photo agency RIA Novosti / AFP)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.