Egy mozdulattal lesöpörte az asztalról Putyin ellenfelét az orosz választási bizottság

Jekatyerina Duncova alig néhány napja nyújtotta be a szükséges dokumentumokat a bizottságnak, Vlagyimir Putyin kihívója lett volna a márciusi elnökválasztáson.

2023. december 23., 17:56

Szerző:

 

Az orosz központi választási bizottság elutasította Jekatyerina Duncova volt televíziós újságíró felvételét a 2024. tavaszi elnökválasztás jelöltjeinek listájára. A döntést egyhangúlag hozta meg a testület, arra hivatkozva, hogy hibák voltak a jelölt regisztrációjában – írta a Telex. Jekatyerina Duncova három napja nyújtotta be a szükséges dokumentumokat a bizottságnak.

„Jekatyerina Duncova negyvenéves újságírónő, három gyermek anyja a Moszkvától kétszáz kilométerre nyugatra található Rzsevből, aki megválasztása esetére többek között a politikai foglyok kiszabadítását és az ukrán háború befejezését ígéri” – írta nemrégiben az Euronews. „Az idegen ügynöknek bélyegzéstől a börtönig tisztában vagyok a lehetséges következményekkel” – mondta korábban az elnökaspiráns. 

Duncova jelezte, hogy a legfelsőbb bírósághoz fordul a döntés miatt. Oroszországban március 15-17. között tartják az elnökválasztást.

(Kép forrása: Valeriy Sharifulin / POOL / AFP)

 

 

2024. július 2., 09:59

Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel az ukrán fővárosba utazott, ahol az ukrán elnökkel, Volodimir Zelenszkij elnökkel tárgyal.