Pofátlan képviselői fizetések Ugandában (is)

Sok embert felháborított Ugandában, hogy megemelik a parlamenti képviselők fizetését. Az országban az elmúlt hónapokban egyre gyakoribbak a kormányellenes tüntetések a magas élelmiszerárak és a munkanélküliség miatt. Az Aktivisták a Változásért (A4C) mozgalom a parlament épülete elé szervez demonstrációt – írja az .

2011. május 30., 14:44

Tiltakozó sétát hirdettek mára az ugandai parlament előtt. Az Aktivisták a Változásért mozgalom koordinátora, Matthias Mpuuga azt mondta, hogy a törvényhozók fizetésének és juttatásainak emelése „tisztességtelen”. Mpuuga, aki egyébként maga is képviselő és a Masaka közösség érdekeit szolgálja a parlamentben elmondta, hogy rossz volt az időzítés. Nem ildomos akkor emelni a honatyák fizetését és juttatásait, amikor az országban egyre nagyobb a szegénység. Az ellenzéki politikus szerint a kormány fölösleges dolgokra szórja el a pénzt és működését a pazarlás jellemzi. Szerinte előbb a lakosság megélhetését kell biztosítani, azután lehet csak szó a képviselők béremeléséről.


Ugandában egyre gyakoriak a tiltakozó megmozdulások a kormány ellen. A biztonsági erők pedig rendre erőszakosan lépnek közbe. Mpuuga azt mondta, nem tart attól, hogy a rendőrök ezúttal is közbelépnek. Szerinte mindenkinek joga van arra, hogy kinyilvánítsa véleményét.