Országszerte és Kijevben is megszólaltak a légvédelmi szirénák

Szerte Ukrajnában és a fővárosban, Kijevben is megszólaltak a légvédelmi szirénák, egy újabb orosz rakétatámadást jelezve, közölték helyi tisztségviselők pénteken.

2022. december 16., 08:52

Szerző:

 Kirilo Timoseko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, ne hagyják figyelmen kívül a légvédelmi szirénákat, maradjanak az óvóhelyeken.

Oroszország október óta több támadási hullámot hajtott végre az ukrán energetikai infrastruktúra ellen, ami az országban áramkimaradásokat okozott. Vitalij Kim, a dél-ukrajnai Mikolajiv régió kormányzója ugyancsak a Telegramon arról számolt be, hogy legalább 60 orosz rakétát észleltek az ukrán légtér felé tartva. Egy részük már Észak-Ukrajna felett van.

A Reuters brit hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy az ukrán légvédelmi rendszerek működésbe léptek Kijev felett.

(Kiemelt kép: Ukrán rendőr céloz a levegőben közeledő öngyilkos drónra Kijevbe 2022. október 10-én. Fotó: Yasuyoshi CHIBA / AFP)

21:22

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.