Az oroszok Facebook-hirdetésben reklámozzák, hogy Magyarország engedélyezte a Szputnyik-vakcinát

Máris elindultak az első Facebook-hirdetések a Magyarországon engedélyezett Szputnyik V-ről Oroszországban.

2021. január 21., 22:09

Szerző:

Úgy tűnik előre betárazhattak a hirdetésre, mert csupán néhány órával azután, hogy Magyarország ideiglenes engedélyt adott a brit AstraZeneca és a Szputnyik V orosz oltóanyag használatára, már erről szóló hirdetések jelentek meg a Facebookon.

A szponzorált poszttal, úgy tűnik, reklámarcai lettünk a Szputnyik V oltóanyagnak, mert az oroszok igyekeznek a közösségi oldal és az egész világ tudtára adni, hogy hazánk első EU-s országként, engedélyezte a szert. A hirdetés a hvg.hu szerint nálunk is angol nyelven jelenik meg, ami nem annyira előnyös, hiszen aki nem tud angolul, annak, csak két zászló egymásba fonódó képe sugallhatja, hogy megállapodás történt, de aligha kattintanak rá. 

A poszthoz egy link is tartozik, amelyre tovább lépve arról olvasni, hogy

a döntés nagyon fontos, mert azt bizonyítja, hogy az oltóanyag 90 százalék feletti hatékonyságát és biztonságát nagyra értékelik magyar partnereink.

Szijjártó Péter külügyminiszter korábban a Facebookon videóüzenetben tudatta, hogy ma Moszkvába megy.

 

Később pedig arról is hírt adott, hogy az orosz fővárosban elég hideg van, -10 fok, de ő akkor is állja a sarat és elment futni. 

 

A kéthavi távoktatás után megnyíló általános és a középiskolák hírét örömmel fogadták az angolok, mostantól azonban írásban kell indokolniuk utazásuk célját, ha külföldre akarnak menni.