Naponta hat-hét orosz légicsapás éri Piszki városát

Oroszország megduplázta ukrajnai légicsapásainak számát az előző hetihez képest – közölte csütörtökön egy ukrán tábornok.

2022. augusztus 11., 17:05

Szerző:

Olekszij Hromov dandártábornok sajtótájékoztatóján elmondta, ez napi 6–7 orosz légitámadást jelent. A csapások célpontja továbbra is az ukrán hadsereg és infrastruktúra Piszki városnál, de mivel az orosz gépek „szándékosan nem lépnek be a légvédelem hatóterébe, így a támadások hatékonysága alacsony ”. A dandártábornok hozzátette, hogy Ukrajna erősítést küld a városba. A frontvonalban lévő Piszkit csak néhány kilométer választja el a jelenleg a Moszkva-barát szakadárok kezén lévő Donyecktől, ahol napok óta heves harcok folynak.

Nem tudni, Piszki városa orosz vagy ukrán ellenőrzés alatt áll

A Reuteres hírügynökség helyi tudósítója szerint egyelőre nem sikerült ellenőrizni, hogy Piszki orosz vagy ukrán ellenőrzés alatt áll-e: a szakadárok néhány nappal ezelőtt azt állították hogy elfoglalták a várost, az ukrán fél azonban tagadta ezt.

Olekszij Hromov közlése szerint Nagy-Britanniában eddig 2400 ukrán kapott katonai kiképzést, további 2400 fő kiképzése jelenleg is tart és újabb 5 ezer fő kiképzése is tervben van. A kiképzési program annak a brit felajánlásnak a része, melynek keretében Nagy-Britannia 10 ezer ukrán katonát fog kiképezni negyedévenként. Ezen felül több más ország, köztük Kanada és Dánia is felajánlotta, hogy instruktorok küldésével segítik az ukrán katonák brit kiképzését.

(Kiemelt képünk illusztráció: Sűrű, fekete füst száll a magasba egy orosz légicsapást követően a nyugat-ukrajnai Lvivben. MTI/PAP/Wojtek Jargilo)