Orosz szóvivő: három irányban próbálnak támadni az ukrán csapatok

Donyeck, Krasznolimanszk és Dél-Donyeck körzetében próbálkoztak támadó műveletekkel az ukrán csapatok az utóbbi egy napban – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnap.

2023. július 2., 16:10

Szerző:

Az elmúlt nap folyamán a frontvonal mentén elszenvedett ukrán embervesztséget mintegy 605 főre tette, közülük 360-an Donyeck környékén estek el. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy teljesen megsemmisítették a Herszon régióban található Antonyivszkij-hídnál lévő Antonyivszkij-szigeten partra szállt ukrán alakulatot. 

A megsemmisített haditechnikai eszközök és katonai célpontok között említett egyebek között nyolc harckocsit, több vontatott löveget, gyalogsági harcjárművet és hadianyagraktárat. Mint mondta, az orosz légvédelem lelőtt a zaporizzsjai Novo-Andrijivkánál egy ukrán Szu-25-ös csatarepülőgépet, valamint más térségekben négy HIMARS-rakétát, egy HARM-rakétát és 14 drónt. Vjacseszlav Gladkov, az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod megye kormányzója Telegram-oldalán arról számolt be, hogy a légvédelem egy további drónt semmisített meg.

(Kiemelt képünkön: Az orosz védelmi minisztérium által 2022. május 14-én kiadott felvételen Igor Konashenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője látható, amint tájékoztatót tart. Fotó: Orosz védelmi minisztérium / AFP)