Orosz dróntámadásokat vert vissza az ukrán légvédelem

Kijevet és környékét valamint Ukrajna keleti részét is orosz dróntámadás érte péntek éjszaka, amelyeket az ukrán légvédelem sikeresen visszavert.

2022. december 30., 13:31

Szerző:

Az ukrán légvédelem péntekre virradó éjszaka visszaverte az orosz dróntámadásokat a fővárosban, Kijevben és környékén, valamint az ország keleti részén – közölték pénteken az ukrán hatóságok.

Olekszij Kuleba, a Kijevi terület katonai kormányzója Telegram-csatornáján azt írta, hogy Oroszország ismét infrastrukturális létesítményeket vett célba. Hozzátette, hogy az ukrán légvédelmi rakéták eltalálták a támadó drónokat.

A kijevi polgári közigazgatás szintén azt állította, hogy az éjszakai támadások nem érték el céljukat. Közlésük szerint az ukrán légvédelem öt drónt semmisített meg a főváros felett. Egy közigazgatási épület részben beomlott, és egy lakóház ablakai megrongálódtak – tették hozzá.

Halottakról vagy sérültekről nem érkezett jelentés.

A Dnyipropetrovszki terület katonai kormányzója Telegram-csatornáján azt közölte, hogy a légvédelem az ő régiójában is visszaverte a támadásokat. Három különböző körzetben voltak támadások – írta.

A szomszédos Zaporizzsjai területen az ukrán hadsereg keleti hadműveleti parancsnokságának közlése szerint minden támadó drónt megsemmisítettek.

(Kiemelt kép: Az Ukrán Nemzeti Gárda légvédelmi egységének egy párosított légvédelmi ágyúja az ukrajnai Harkiv régióban 2022. november 11-én. Fotó: Sofiia Bobok / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)