Olimpiai helyszínen garázdálkodott egy medve, lelőtték - Videó

Káosz és pánik járt a nyomában, még a katonák is frászt kaptak tőle.

2021. június 18., 14:37

Szerző:

Lelőttek pénteken egy barnamedvét a Japán északi részén fekvő Szapporóban, az állat a városban gazdálkodott, megsebesítve négy embert, és káoszt okozott.

A helyi hatóságok Twitter-üzenetben jelentették be az állat lelövését, egy helyi televízió azt közölte, hogy vadászok végeztek a vadállattal.

Korábban drámai felvételeken mutatta be a helyi média, ahogyan a medve Szapporo lakónegyedeiben barangol, átkel forgalmas közutakon, karmolássza egy katonai létesítmény kerítését, pánikot okozva a katonák körében.

Egy katona megsérült a medve garázdálkodásában a városban, amely a nyári olimpiai játékok idején a maratonfutás és a gyaloglás helyszíne lesz.

Egy másik áldozatát hátulról megtámadva megmarta, őt hordágyon vitték el a helyszínről.

A medve miatt bezárták a helyi iskolákat, töröltek néhány légi járatot egy helyi regionális repülőtéren – közölte az NHK televízió.

Korábban Kato Kacunobu kormányszóvivő éberségre intette a szapporóiakat. „Négy embert, köztük az önvédelmi erők egy tagját sebesítette meg a barnamedve. Együtt érzünk velük” – hangoztatta.

A város és Hokkaido sziget rendőrsége, a helyi vadásztársaság és más érintett hivatalok illetékeseit vezényelték a helyszínre. Ők koordinálják a medve befogására irányuló erőfeszítéseket, vagy ha szükséges lelövését – hangoztatta.

Az ázsiai feketemedvék őshonosak Japán nagy részén, a barnamedve az északi Hokkaido szigeten él.

A Japán Medve és Erdő Társaság korábban arra figyelmeztetett, hogy egyre nagyobb számban vesznek észre medvéket lakott területen élelem után kutatva. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Élelmet kereső medve Tusnádfürdőn 2017. június 9-én este. A vadállatok az erdélyi város utcáin úgy mászkálnak, mint máshol a kóbor kutyák. Fotó: MTI | Veres Nándor)