Nincs munkája? Itt egy érdekes álláshirdetés!

Egészséges, levegőn sétálós.

2022. április 17., 07:53

Szerző:

Vannak olyan munkák, amik szinte mindenben eltérnek a megszokottaktól, de sok embert pont ez vonz annyira bennük. Egy nemrég megjelent álláshirdetés is pont az ilyen kalandvágyókra vadászik.

BBC információi szerint Egyesült Királyság Antarktisziörökség-Alapítványa (UKAHT) olyan munkavállalókat keres, akik öt hónapig dolgoznának a világ legtávolabb eső postahivatalában az Antarktiszon.

A Déli-sarkon a nyári időszak novembertől márciusig tart, így erre a szezonra keresnek olyan dolgozókat, akik folyamatosan a Goudier-szigeten található Port Lockroy-i bázison segítenek. Ez a létesítmény volt az első állandó brit bázis, amelyet az Antarktiszi-félszigeten építettek, kezdetben 1944 és 1962 között használták pihenőhelyként a bálnavadászok és sarkkutatók, majd az antarktiszi turizmus fellendülése miatt 2006 óta múzeum, ajándékbolt és posta található itt, ahonnan a látogatók feladhatják képeslapjaikat. 

Az állásra jelentkezőknek azonban nemcsak postai feladatokat kell majd ellátniuk, hanem más jellegű munkák is várnak rájuk, többek között a bázis rendben tartásra és üzemeltetése, valamint az itt élő szamárpingvinek figyelése, és ürülékük eltávolítása - mindezt úgy, hogy a szigeten nincs folyó víz. Az alapítvány szerint a mostoha körülmények ellenére általában több százan is jelentkeznek az ilyen állásokra, ez a szám idén pedig még magasabb lehet, hiszen a vírus miatti lezárások óta ez az első alkalom, hogy bárki jelentkezhet a csapatba. A jelentkezőktől elvárják a jó fizikumot, a környezettudatos életszemléletet és a minimalista körülményekhez való alkalmazkodást. Az antarktiszi nyáron nagyjából 18 ezer turista keresi fel a világ legdélebbi részét, így nagyon mozgalmas időszak ez a postások számára.

(Kiemelt kép:  György király-sziget, 2020. február 27. 2020. január 17-i kép szamárpingvinekről (Pygoscelis papua) az antarktiszi György király-szigeten. A Déli-sarkvidék partjaitól mintegy 120 kilométerre fekvő, 95 kilométer hosszú és 25 kilométer széles sziget legnagyobb részét az utóbbi időkig egész évben jég borította, a globális felmelegedés hatására azonban egyre nagyobb területén olvad el a jégpáncél a déli félteke nyári hónapjaiban. A sziget több fóka- és pingvinfaj otthona, és nyaranta sarkvidéki madarak fészkelőhelye. MTI/EPA/EFE/Federico Anfitti)