New York Sandy után: több száz lakóházat kell ledózerolni

Több száz, a Sandy hurrikánban megrongálódott lakóházat kell teljesen lebontani New Yorkban, mivel omlásveszélyesekké váltak.

2012. november 19., 21:25

Szerző:

A város építkezési osztályának egyik hivatalnoka szerint precedens jellegű a bontásra kiadott rendelet, nagyon régen nem volt szükség New Yorkban hasonló intézkedésre. Nagyon sok lebontásra ítélt ház tulajdonosát még nem találták meg, mert a leginkább érintett negyedek lakói elmenekültek a hurrikán elől. A negyedk és lakóházak újjáépítésével kapcsolatban még nem volt döntés, a kérdésről viták folynak még.

Michael Bloomberg polgármester vasárnap bejelentette, az üzemanyagvásárlások korlátozása továbbra is érvényben lesz, egészen péntekig, november 23-áig. Páros napokon a páros, páratlan napokon a páratlan rendszámú autók tankolhatnak. November 22-én, hálaadás napján sokan akarnak elutazni, a vásárlások korlátozására azért van szükség, hogy nehogy ismét végeérhetetlen sorok alakuljanak ki a benzinkutak előtt – áll a polgármester közleményében.

A Sandy hurrikán a kőolajkitermelő- és feldolgozó vállalatokat is érintette, az Egyesült Államok keleti partján emiatt továbbra is akadozik az üzemanyagellátás, írja a

Transindex.

Az Európai Unió Külügyek Tanácsa az Ukrajna ellen folytatódó háborúra tekintettel elfogadta tizennegyedik szankciós csomagját, amely egyebek mellett az orosz pénzügyi és energiaszektorban, valamint a kereskedelem területén tevékenykedő orosz vállalatokat sújtja, és fellép a korlátozó intézkedések kijátszásával szemben – közölte az uniós tanács hétfőn.