Borzalmasan nagy összeget ajánlott fel Németország kormánya a világ éhezőinek

880 millió eurót ajánlottak fel erre a célra, miután az élelmiszerár-robbanás és az ukrajnai háború is milliókat fenyeget éhezéssel a világon.

2022. augusztus 1., 18:22

Szerző:

Németország 880 millió euróval támogatja az éhínség elleni küzdelemben azokat az országokat, amelyeket súlyosan érintenek az Ukrajna elleni orosz háború következményei - jelentette be a német gazdasági együttműködési és fejlesztési minisztérium egyik szóvivője hétfőn Berlinben.

A 880 millió eurós (352,6 milliárd forint) összeg egy részét az a 430 millió euró teszi ki, amelyet Olaf Scholz német kancellár a világ iparilag legfejlettebb országai (G7) februári találkozóján ajánlott fel erre a célra.

A német Funke médiacsoport újságjai arról is beszámoltak, hogy a fennmaradó részt, azaz 450 millió eurót a német kormány a hazai pótköltségvetésből finanszírozza.

A szóvivő szerint az összegből elsősorban a Száhel-övezet országait, az északkelet-afrikai országokat és a Közel-Kelet szegény országait támogatják majd.

(Kiemelt kép: Élelmiszersegélyért sorban állók a dél-szudáni Gumurukban, 2020 novemberében. Fotó: Simon Wohlfahrt / AFP)

Tegnap 21:48

Moszkva hétfőn bejelentette, hogy felfüggeszti az új START-szerződés által lehetővé tett amerikai ellenőrzéseket az oroszországi katonai helyszíneken. A 2010-ben aláírt, kulcsfontosságú orosz-amerikai megállapodás kölcsönösen lehetővé tette a két fél számára a másik ország katonai helyszíneinek rendszeres ellenőrzését.