Nem minden újságírót láttak szívesen Orbán Viktor és Andrej Babis sajtótájékoztatóján

A Le Monde, a Die Zeit, a The Guardian és a kritikus cseh sajtó nem kapott meghívót a találkozóra. 

2021. szeptember 30., 14:47

Szerző:

Andrej Babis és Orbán Viktor Ústí nad Labemben tartott szerdai sajtótájékoztatójára megtiltották a belépést a francia Le Monde, a német Die Zeit, a brit The Guardian és egy cseh hírportál képviselőinek – írja a 24.hu a szlovák állami hírügynökség beszámolója alapján.

Jean-Baptiste Chastand, a Le Monde közép-európai tudósítója egy Twitter bejegyzésben hívta fel a figyelmet arra, hogy csak a baráti sajtó léphetett be az épületbe, de ezek közé a Le Monde nem éppen sorolható, így a tudósító kénytelen volt más sajtóorgánumokon keresztül figyelni az eseményeket. Azok, akik esetleg kellemetlen kérdéseket tettek volna fel, vagy kritikával illették volna a két politikust, tiltólistára kerültek – írja a Forum24.

Az ellenzéki tüntetők a sajtótájékoztatónak helyet adó színház épülete előtt is mintegy 200-an gyűltek össze, olyan táblákkal, amelyekre azt írták: „Diktátorok találkozója”, illetve „Európa és az euró a jövő. Nem Babiš!” – írja a 24.hu. 

 

(Kiemelt kép: Vodochody, 2021. szeptember 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Andrej Babis cseh kormányfő egy MOL-benzinkúton a csehországi Vodochody közelében 2021. szeptember 29-én.
Fotó: MTI/Benko Vivien Cher)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.