Napok óta szivárgott a gáz a felrobbant panzióban

Emberi mulasztás okozhatta a Romániában történt robbanást.

2021. december 12., 18:52

Szerző:

Mint arról pénteken beszámoltunk, robbanás történt egy panzióban a Tóköz nevű városrészben Romániában. Most, az előzetes vizsgálatok eredménye szerint emberi mulasztás okozhatta a robbanást, amelyben egy 37 éves nő életét vesztette, két férfi pedig égési sérüléseket szenvedett.

A Főtér értesülései szerint a szomszédok már jó két napja gázszagot éreztek, de senki sem értesítette az illetékes hatóságokat. A vizsgálat eddigi eredményei szerint a gáz a panzió földszintjén szivárgott, ahol a nő – aki egyébként a hírek szerint Zsombolya alpolgármesterének a lánya volt – aludt. Az emeleten két Hargita megyei férfi szállt meg, és bizonyára akkor következett be a robbanás, amikor egyikük felgyújtotta a villanyt, és szikra keletkezett.

Érdekesség, hogy a tűzoltókat csupán 21 perccel a robbanás után értesítették, ezt követően viszont hét perc alatt már a helyszínen is voltak.

A tájékoztatás szerint a robbanásban a panzió teljesen kiégett, de a környéket is megrázta az esemény: súlyosan megrongálódott a szemben levő állatorvosi rendelő, a szomszédos lakások ablakai betörtek és több, ott parkoló autó is megrongálódott. Az ügyben büntetőeljárás indult a panzió tulajdonosai ellen, mivel a gyanú szerint azzal, hogy nem jelentették időben a gázszivárgást, hozzájárultak a tragédia bekövetkeztéhez.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: NICOLAS TUCAT / AFP)