Nagy bajban vannak az oroszok

Óriási lyuk van az orosz költségvetésen. 

2023. február 8., 10:43

Szerző:

Oroszország költségvetése 2023 januárjában 1,776 billió rubeles hiányt mutatott, ami tizennégyszer nagyobb, mint 2022 januárjában. Az Orosz Gyáriparosok és Vállalkozók Szövetsége azt javasolta, hogy 2023-ban 0,5 százalékponttal emeljék meg az orosz vállalatok jelenleg 20 százalékos nyereségadóját – írja a Meduza cikke alapján a Napi.hu.

Erre reagálva a kormány javaslatára, miszerint 200-250 milliárd rubellel kellene kiegészíteni az orosz központi költségvetést.

(Kiemelt kép: a havas moszkvai Vörös téren egy férfi, a háttérben a Vaszilij Blazsennij-székesegyház (k) és a Szpasszkij-torony (j2) 2021. február 15-én. MTI/AP/ifj. Alekszandr Zemljanyicsenko)

 

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).