Mind a tíz síelő túlélte az ausztriai lavinát

Tíz embert temetett maga alá lavina vasárnap az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen. Hétfőre mind a tíz síelőt megtalálták, közülük csak négyen sérültek meg.

2022. december 26., 09:26

Szerző:

Hétfő kora reggelre megtalálták mind a tíz eltűnt síelőt, akiket még vasárnap temetett maga alá egy lavina az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen – írta a Bild.

Ez egy csodálatos bejelentés, egy igazi karácsonyi csoda. A mentő- és keresőerők kemény munkája meghozta gyümölcsét. Karácsony napján több mint 200 mentőegységet vetettek be, hogy megtalálják az eltemetett áldozatokat –közölte Hermann Fercher, a műveleti központ szóvivője.

Összesen hét helikoptert vetettek be, és keresőkutyák is segítettek a keresésben. 

Vasárnap a nap folyamán egy síelő kimentettek, egy másik pedig magától kiszabadult, majd kórházba szállították. A nap további részében folyamatosan találták meg az eltűnt személyeket, az utolsó kettőt hétfő kora hajnalban találták meg. Összesen négy ember sérült meg, egyikük súlyosan.

A lavina délután három óra magasságában zúdult le a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében.

(Kiemelt kép: A mentőszolgálat tagjai dolgoznak egy lavina helyszínének közelében az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen, 2022. december 25-én. Fotó: LECH ZÜRS TURISMUS / APA / AFP)