Horror: megölt feleségét feldarabolta, agyát megette s a koponyájába hamuzott

A mexikói feleséggyilkos az áldozatot machetével, vésővel és egy kalapáccsal darabolhatta fel, agyának egy darabjából tacót készített, és szétzúzott koponyájának egy részét hamutartónak használhatta.

 

 

2023. július 7., 12:24

Szerző:

A mexikói rendőrség letartóztatta azt a „Puebla kannibáljaként” elnevezett drogfüggő férfit, aki a gyanú szerint megölte feleségét – számol be a döbbenetes esetről a Mirror.co.uk.

A 32 éves Alvaro néven azonosított gyanúsítottat július 2-án fogták el a házaspár pueblai otthonában, és azzal vádolják, hogy a múlt hónap végén bódult állapotban, illegális szerek hatása alatt meggyilkolta feleségét.

A 38 éves áldozat testét machetével, vésővel, kalapáccsal darabolhatta fel, a maradványok egy részét műanyag zacskóba tette, majd egyszerűen kidobhatta. A holttest agyának egy darabjából tacót készített, amit el is fogyasztott.

A nő szétzúzott koponyáját hamutartónak használta.

Két nappal a gyilkosság után hívhatta fel egyik mostohalányát, hogy bevallja tettét és feladja magát. Kihallgatásakor beszámolók szerint azt mondta a rendőröknek, hogy Santa Muerte (Szent Halál) és az ördög utasította a bűncselekmény elkövetésére – idézi a brit lap beszámolóját  az rtl.hu.

A Santa Muerte egy női istenség a mexikói újpogányság és népi katolicizmus körében, amit az Egyesült Államokban élő bevándorlók közül sokan szentként tisztelnek, és a halál megszemélyesítőjeként tartják számon.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Merész Márton)