Megszólalt Soros Görgy azután, hogy lenácizták

2018. május 30., 10:40

Szerző:

Tegnap bocsátotta el az amerikai ABC csatorna a nagysikerű Roseanne sorozat főszereplőjét, Roseanne Barrt, amiért rasszista megjegyzést tett Twitteren Barack Obama főtanácsadójára.

A színésznő nem sokkal később lenácizta Soros Györgyöt, aki most reagált a szintén Twitter üzenetben közzétett megjegyzésre, miszerint német koncentrációs táborokba küldte zsidó társait és ellopta tulajdonukat a II.világháború alatt.

- Soros György 13 évesen túlélte a magyarországi náci megszállást az  édesapja segítségével, akivel hamis személyazonosságot vettek fel és elrejtőztek. Édesapja nem csak saját családjának, de más zsidóknak is segített túlélni a holokausztot - idézi az amerikai magyar milliárdos üzletember szóvivőjét a The Hill. – Nem volt náci kollaboráns...az ilyen hamis állítások sértőek a Holokauszt-túlélőkre nézve, a zsidókra nézve és bárkire, aki tiszteli és becsüli az igazságot - hangzik a közlemény, amely kiemelte, hogy a színésznő megjegyzése sértő Soros György  és családja számára, akiknek a minimális esély ellenére sikerült túlélniük a történelem egyik legsötétebb időszakát.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.