Olyan sok a halott, hogy fagyiskocsikba rakják a hullákat Gázában

Olyan sok a halott, hogy fagylatoskocsikat használnak hullaházként Gázában. Még pár órát ad az evakuálásra Izrael. A légierő közölte, hogy megölte Ali Kadhit, a Hamász parancsnokát, aki az izraeli elleni támadást vezette múlt szombaton. 

2023. október 14., 13:00

Szerző:

Az izraeli hadsereg közölte, hogy Ali Kadhival a Shin Bet biztonsági ügynökség és a katonai hírszerzési igazgatóság hírszerzési erőfeszítései nyomán végrehajtott dróncsapás során végeztek. Annyira sok a halott, hogy gázai kórház fagylaltoskocsikat használ hullaházként – írja az ATV. Egy gázai kórház a helyi gyárak fagylaltoskocsijait használja rögtönzött hullaházként, hogy kiegészítse a túlzsúfolt kórházi kapacitásokat. Jasszer Khatab, az al-Aksza Mártírok Kórházának törvényszéki patológusa a CNN-nek elmondta, hogy a kórház nem képes befogadni a rengeteg, hozzájuk érkező holttestet.

Az Izraeli Védelmi Erők ma reggel cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a Gázai övezetben tegnap végrehajtott rajtaütés során visszaszerezték néhány túsz holttestét. Richard Hecht alezredes szóvivő ma reggel a BBC-nek azt mondta: „Ez az állítás nem felel meg a valóságnak. Nem rendelkezünk semmilyen információval az üggyel kapcsolatban”. Legalább 2215 ember meghalt és 8714 megsebesült Gázában – közölte a palesztin egészségügyi minisztérium. Ciszjordániában 54 ember meghalt és 1100 megsebesült.

(Kiemelt képünkön: Al Jazeera English Twitter oldalán közzétett videó képernyőfelvétele)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.