Újabb csodás fotók, megint kitört az Etna

Idén már legalább ötször kitört a Szicília szigetén lévő vulkán. Szerencsére nem jelent veszélyt a helyieknek és a turistáknak, ha nem mennek túl közel.

2021. június 18., 17:30

Szerző:

A világ egyik legaktívabb és Európa legmagasabb működő vulkánjából csütörtök éjjel ismét láva tört elő. Az Etna Szicília északkeleti részén, Catania és Messina között fekszik, a sziget keleti partján.

„A hegy megrepedt!” – a helyiek így mondják ősidők óta a kitörést. Bár szinte minden lakos látta már az Etna lávafolyásait, a vulkán pusztító ereje nagyon keveseket érint közvetlenül. A legtöbb kellemetlenséget a vulkáni hamu okozza, komolyabb károk már nem jellemzőek. 

Legutóbb 1987. április 15. történt tragédia, 2 turista halt meg a Délkeleti-kráter hirtelen robbanása miatt.

 Láva ömlik az Etna tűzhányónak, Európa legnagyobb és legaktívabb vulkánjának egyik kráteréből a szicíliai Catania közelében 2021. június 18-án hajnalban. MTI/AP/Salvatore Allegra

Az újévet is lávával üdvözölte hajnalban az Etna, aztán január 18-án is kitört, majd február 24-én, aztán napra pontosan három hónappal később, május 24-én és 29-én. 

A mostani, csütörtök éjjeli kitörésről is csodás fotók készültek.

Vulk?nkit?r?s Olaszorsz?gban

 

(Kiemelt kép: Láva ömlik az Etna tűzhányónak, Európa legnagyobb és legaktívabb vulkánjának egyik kráteréből a szicíliai Catania közelében 2021. június 17-én éjjel. MTI/AP/Salvatore Allegra)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.