Megijedt a delta variánstól az amerikai elnök

Joe Biden azt ígérte, július 4-ig a felnőtt lakosság hetven százalékát beoltják.

2021. június 19., 10:09

Szerző:

Az elnök szerint ez az új változat a be nem oltott embereket még kiszolgáltatottabbá teszi. „Ez a variáns könnyebben terjed, halálosabb, és különösen veszélyes a fiatalokra. De jó hír, hogy megvan a megoldás. Az eddigi adatok ugyanis azt bizonyítják, hogy ezzel a variánssal szemben is véd az oltás. az oltás a leghatékonyabb védekezési forma a változattal szemben” – fogalmazott Joe Biden. Azt is mondta, hogy az egész ország összefogott a vírussal szemben, például az Uber és a Lyft ingyen szállítja az oltópontokra az utasokat július 4-ig.

„Július 4-én ünnepeljük függetlenségünket a vírustól, miközben megünnepeljük nemzetünk függetlenségét is. Azt akarjuk, hogy ezt mindenki megtehesse. Az Egyesült Államok nemzeti ünnepéig, a függetlenség napjáig a felnőtt lakosság 70 százalékának legalább egy adag vakcinát beadnak” – ígérte az elnök. Joe Biden azt is bejelentette pénteki beszédében, hogy hivatalában töltött 150 napja alatt már 300 millió oltást adtak be az Egyesült Államokban.

„A delta variáns valószínűleg tarolni fog a következő hónapokban az Egyesült Államokban” – mondta Rochelle Walensky, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ igazgatója. A szakember szerint a legfertőzőbb az új változat, amely súlyos betegségeket okoz azoknál, akiket nem oltottak be.

(Kiemelt képünk: Joe Biden az Amerikai Egyesült Államok elnöke a Fehér Ház Ovális irodájában. Fotó: The White House)