Meghalt Monica Vitti, a legendás olasz színésznő

Az olasz film királynője 90 éves volt. 

2022. február 2., 13:46

Szerző:

Kilencven évesen elhunyt szerdán Monica Vitti olasz színésznő. Az egykori filmsztár halálát férje, Roberto Russo jelentette be. Monica Vitti Gina Lollobrigidával és Sophia Lorennel együtt az 1960-as években a legsikeresebb olasz filmszínésznők közé tartozott, ekkoriban főleg Michelangelo Antonioni remekműveiben szerepelt.

A színésznő hosszú évek óta betegeskedett, 2001-ben vissza is vonult a filmezéstől.  November 3-án ünnepelte 90. születésnapját, ebből az alkalomból olasz tévécsatornák a díva több filmjét is levetítették. Dario Franceschini kulturális miniszter az olasz film királynőjének nevezte nekrológjában.

(Kiemelt kép: Monica Vitti 1971 októberében. fotó: Leemage via AFP)

A jelenlegi amerikai kurzust Moszkva nemcsak a maga, de a világ számára is fő kockázatforrásnak tekinti, és fel szándékozik számolni Washington „dominanciájának maradványait” – hirdette meg Oroszország módosított külpolitikai koncepciója, amelyet pénteken hagyott jóvá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

2023. március 31., 17:07

A norvég fővárosban mintegy 800 kilogramm kokaint talált a rendőrség gyümölcsök közé rejtve, a skandináv országban korábban még soha nem bukkantak ilyen nagy mennyiségű szállítmányra – közölték a helyi hatóságok pénteken.