Tizenhárom nap után megtalálták a kútba esett kisfiú holttestét, mire lefúrtak a száz méter mély nyílás aljáig

2019. január 26., 09:06

Szerző:

Éjjel fél kettő előtt öt perccel a mentőcsapatok megtalálták Julen Rosello élettelen testét - írta az Index Alfonso Rodriguez Gomez de Celis, az andalúziai kormány illetékesének Twitter-bejegyzése alapján. 

Julen január 13-án egy szűk, 25 centiméter átmérőjű kútnyílásban tűnt el családja szeme láttára a dél-spanyolországi Totalán település egyik birtokának hegyvidéki területén. Korábban a nyílásba kamerát vezettek, ami azonban 73 méteren földakadályba ütközött. Ott megtaláltak egy zacskó édességet és egy műanyagpoharat, amiről úgy gondolták, hogy a gyereké.

A mentők elkezdtek lefúrni a csaknem 100 méter mély kút aljáig, de mire elértek oda, a kisfiú már halott volt.

A településen csütörtök este virrasztást tartottak a kisfiúért, több mint kétszáz ember gyűlt össze, ott voltak a gyerek hozzátartozói is.

A spanyol csendőrség nyomozást indított, hogy kiderítse, a kutat illegálisan fúrták-e. A helyi önkormányzat azt állítja, nem adott arra engedélyt. A fúrást végző cég vezetője viszont úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy szabályos megrendelés alapján dolgoztak, a munka végeztével pedig az előírásoknak megfelelően lezárták a kútnyílást.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.