Medvegyev Magyarországnak adná Kárpátalját

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, a Biztonsági Tanács helyettes vezetője térképet osztott meg Ukrajna háború utáni feldarabolásáról.

2022. július 28., 08:00

Szerző:

Sajátos térképet osztott meg a Telegramon Dmitrij Medvegyev, korábbi orosz elnök, aki jelenleg a Biztonsági Tanács helyettes vezetője. Pontosabban kettő térképet. Az egyik Ukrajna nemztközileg elismert határait, a háború kitörése – és a Krím 2014-es orosz megszállása előtti – állapotot ábrázolja.

Ehhez Medvegyev annyit írt, hogy Zelenszkij „pszichotróp anyagoktól befolyásolt agyában ez a kép rajzólodott ki Ukrajna fényes jövőjéről”. A másikhoz pedig azt, hogy „nyugati elemzők szerint így lesz”. Ezen Ukrajna háború utáni felosztása látható, több finoman szólva is érdekes elképzelés mellett a Magyarországhoz csatolt Káprátaljával. 

Hogy milyen nyugati elemzőkre, gondolhatott a költő az éppúgy rejtély, mint az, hogy milyen pszichotróp anyagok befolyásolhatják Medvegyev agyát, figyelembe véve, hogy az ambíciózus – Ukrajna jó felének megszállását és Oroszországhoz csatolását felvázoló – terv Ukrajna olyan nyugati szövetségeseinek is területeket ítélt meg, mint Lengyelország vagy Románia.

(Kiemelt kép: Ukrajna háború utáni feldarabolásának terve Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök szerint. Forrás: Dmitrij Medvegyev Telegram-csatornája.)