Két medve merészkedett emberek közelébe, de csak az egyik élte túl

A szlovákiai Kovácspalotán emberre támadt egy medve, Erdélyben viszont egy iskola udvarára ment be egy másik és felmászott a fára.

2023. szeptember 15., 15:34

Szerző:

Hatalmas barnamedve támadt rá egy 38 éves férfira a szlovákiai Kovácspalotán, miközben egyik ismerősével sétált a helyi erdőben  írta az Új Szó.

A férfi a vádliján szenvedett el sérüléseket, szakszerű orvosi kezelést kapott a legközelebbi kórházban, majd hazaengedték. A rendőrség azonnal felvette a kapcsolatot a szomszédos települések polgármestereivel, hogy tájékoztassák a polgárokat a támadásról, illetve arról, hogy fokozott óvatossággal menjenek a természetbe.

Egy másik medve azonban nem tudott elmenekülni a helyszínről, miután az emberek közelében bukkant fel. A Transtelex azt írja, lelőttek péntek reggel Csíkszeredában egy medvét, miután bement a Venczel József Szakközépiskola udvarára, és felmászott egy fára, mintegy 30 méterre az épülettől, amelyben diákok is voltak. Bors Béla alpolgármester a szerint az eljárásnak megfelelően ilyen esetekben az első opció a nagyvad elűzése, a második az elaltatása, a harmadik pedig a kilövése.

Az iskola kerítésén túl magánházak sorakoznak, így nem lett volna lehetőség sem az állat elűzésére, sem az elaltatására. A medvét 7 óra 40 perc körül lőtte ki az önkormányzattal szerződésben álló vadásztársaság vadásza egy állatorvos és a polgármesteri hivatal illetékeseinek jelenlétében.