Máris akad szakember, aki szívesen látná Marco Rossit a román válogatott kispadján

A legendás román edző, Mircea Lucescu ismeri Rossit, az olasz labdarúgó korábban a Lucescu által vezetett olasz Bresciában is játszott.

2021. június 22., 09:30

Szerző:

A Dinamo Kijev román vezetőedzője, Mircea Lucescu szívesen látná Marco Rossit a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként – idézte az MTI, mit nyilatkozott a szakember a román médiának.

A tréner hétfőn este részt vett a Bukarestben rendezett osztrák–ukrán Európa-bajnoki mérkőzésen, amely az osztrákok 1–0-s győzelmével ért véget. Ezzel Ukrajna továbbjutási esélyei minimálisra csökkentek, a meccset követően pedig Lucescu csalódottságának adott hangot Ukrajna Eb-szereplésével kapcsolatban, amelyet várakozáson alulinak tart.

A román edző egyebek mellett a magyar szövetségi kapitányról is nyilatkozott, aki az 1990-es évek elején játékosként rövid ideig a Lucescu által vezetett olasz Bresciában szerepelt. A román tréner elmondta, reméli, hogy

egyszer majd a román válogatott szövetségi kapitánya lesz Rossi,

hiszen nagyon jól felkészült, komoly szakember, aki megérdemli, hogy más válogatottat is irányítson a magyaron kívül.

Lucescu szerint Rossi „százszázalékosan profi edző”, aki nagyon jól elemezte a magyarok ellenfeleit. Úgy vélte, hogy akárcsak játékosokat, edzőket is lehet találni bárhol a világon, a fontos az, hogy ez utóbbiak könnyen alkalmazkodjanak a fogadó ország futballkultúrájához.

A román válogatott nem jutott ki az Európa-bajnokságra.

(Kiemelt kép: Mircea Lucescu. Fotó: Anadolu Agency via AFP | Mustafa Ciftci)