Marihuána legalizálás az Európai Unióban

Az a németek terve, hogy a  marihuána-legalizációs terük lesz a minta több európai állam számára. 

2022. november 17., 08:51

Szerző:

Németország arról álmodik, hogy marihuána-legalizációs terveivel példaként szolgálhat a többi európai állam számára, ez az álom pedig akár valóra is válhat. Az azonban meglehetősen kiszámíthatatlan a lapunknak nyilatkozó szakértő szerint, hogy az Európai Unió miként reagál a német tervekre. Az mindenesetre borítékolható, hogy Magyarország nem követi a berlini mintát – írja a napi.hu.

Teljesülhet Karl Lauterbach, a német egészségügyi miniszter vágya, példaként szolgálhat a többi európai állam számára Berlin kannabisz legalizációja kapcsán kidolgozott monumentális legalizációs terve. „Csehországban például – ahol jelenleg szintén a kannabisz legalizációját készítik elő – elsősorban a tervezett német modellt veszik alapul” – nyilatkozta Kardos Tamás, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) drogpolitikai szakértője a Napi.hu-nak.

Az persze kérdéses, hogy milyen mértékben tekinthető Németország az európai úttörőnek a kannabisz legalizálása szempontjából, miközben Málta már tavaly az első olyan uniós tagállammá vált, ahol legális a marihuána élvezeti (rekreációs) célú használata és termesztése.

(Kiemelt képünk illusztráció via Pixabay)

11:55

Húsz, többségében kiskorú „felesége” volt egy szektavezérnek az Egyesült Államokban; az Arizona és Utah állam határa közelében működő vallási közösség vezetője emellett megbüntette azokat a követőit, akik nem ismerték el prófétának – áll az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda által szövetségi bíróságon benyújtott periratban.