Már a szavazatok felét összesítették Oroszországban, Putyin hűtheti a pezsgőt

A kommunisták csak másodikok eddig.

2021. szeptember 20., 05:58

Szerző:

A szavazatok felének összesítése alapján megőrizhette alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt az Egységes Oroszország a parlament alsóházában – derült ki a Központi Választási Bizottság által hétfő hajnalban közölt adatokból, írja az MTI.

Az országos pártlistás szavazatok 50,02 százaléka szerint az Egységes Oroszország 46,11 százalékkal vezet. Az egyéni választókörzetekben leadott voksok 50,11 százaléka alapján a párt 85,78 százalékot, vagyis 193 mandátumot szerzett meg a 225-ből. Ilyen módon, beleszámítva a parlamentbe be nem jutott pártokra leadott szavazatok arányos elosztása alapján a párt több mint 300 mandátumra számíthat a 450-ből, ami az Interfax hírügynökség szerint azt jelenti, hogy megőrizte alkotmányozó többségét.

A kommunisták 21,40, a liberális demokraták 8,07, az Igazságos Oroszország – Hazafiak – Az Igazságért pártiak 7,62 százalékon, az Új Emberek pedig 5,97 százalékon állnak a pártlistás szavazás alapján. A parlamenti bejutási küszöb öt százalék.

(Kiemelt kép: Egy férfi halad el a 2021-es orosz parlamenti választások előzetes eredményeit mutató képernyő mellett a Központi Választási Bizottság információs központjában Moszkvában, Oroszországban 2021. szeptember 19-én. Oroszországban 2021. szeptember 17-19-én tartottak parlamenti választásokat. Fotó: Sefa Karacan / Anadolu Agency via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.