Majd' fél évszázados késéssel küldött vissza egy könyvtári Bob Dylan lemezt

A kaliforniai férfi még nyolcadikos volt, amikor kikölcsönözte az albumot. 

2021. június 1., 21:59

Szerző:

Egy San Franciscóban élő idős férfi 48 éves késéssel küldte vissza postán egy ohiói könyvtárba Bob Dylan egy lemezét. A küldeményhez mellékelt levelében a 73 éves Howard Simon elnézést kért a késedelemért a Heights-i Könyvtáraktól.

Simon még nyolcadik osztályos volt, amikor 1973-ben kikölcsönözte Dylan Self Portrait című albumát. Mint írta, most lemezgyűjteményének két Dylan-albuma között bukkant rá a kikölcsönzött példányra.

„A közelmúltban mentem nyugdíjba, és kihasználom a lehetőséget, hogy figyelmemet életem olyan dolgainak szenteljem, amelyeket hosszú éveken át hanyagoltam karrierem és családom miatt. A levéllel visszaküldök egy olvasójegyemen lévő tételt, amellyel körülbelül 17 480 napot késtem” – írta.

Simon szerint az album borítója kicsit megsérült, miután University Heightsból Kaliforniába utazott vele különböző megállók érintésével. A könyvtár szerint azonban a felvételek jó állapotban vannak.

Simon küldött 175 dollár pótdíjat is, és egy albumot, amelyet ő készített, mondván esetleg befér a könyvtár gyűjteményébe.

A könyvtár nem neheztel a férfira. „Az egészben az a vicces, hogy már nem számolunk fel pótdíjat, ha visszakapjuk a kikölcsönzött tételt, nincs szükség arra, hogy büntessük az embereket” – mondta Sara Philipps igazgató. „Hálásak vagyunk, azért, hogy visszaküldte a lemezt. Azt mondanám, kvittek vagyunk” – tette hozzá.

(Kiemelt képünk illusztráció: Bob Dylen Self Portrait lemezborító)