Macron nem finomkodik az oltatlanokkal

Nem bánta meg, amit mondott.

2022. január 8., 16:07

Szerző:

A francia köztársasági elnök továbbra is tartja, amit az oltatlanokkal kapcsolatban mondott. Még tőle is szokatlan nyerseséggel fogalmazott a minap mondván, hogy a szigorításokkal annyira fel akarja hergelni az oltatlanokat, hogy végül feladják, és beoltassák magukat - írja az Euronews.

Elkeseríti az ország megosztottsága, aminek közepette egyesek a szabadságuk felelőtlen hangoztatásával nemcsak veszélybe sodorják mások életét, hanem korlátozzák is mások szabadságát - mondta Emmanuel Macron. Az elnök nem bánta meg vulgáris megfogalmazásmódját. A francia sajtót és az ellenzéket ugyanakkor felhergelte és megakasztotta az oltási igazolványról folytatott képviselői vitát is, pedig a nemzetgyűlés már döntésközelben volt.

Egy fiatal nő, aki nem oltatta be magát, azzal érvelt egy riporter kérdésére, hogy nem általában oltásellenes, a fiának minden gyerekkori védőoltást beadatott, de a koronavírus ellenit nem. Influenza elleni oltást sem szokott kérni, mert nem tartja magát veszélyeztetettnek. A Covid-oltásokról ugyanezt gondolja, különösen azóta, hogy minden ettől tettek függővé. Csakhogy nála zsarolással nem érnek el semmit - fogalmazott.

Franciaországban egyébként jelentős többségben vannak azok, akik beoltatták magukat legalább kétszer, de inkább háromszor. Azt viszont már nagyon sokan gyanakvással fogadták, hogy felmerült egy negyedik, vagy akár rendszeres oltás szükségességének lehetősége is. Ez egyelőre tudományos vita tárgya - olvasható a portálon.

(Kiemelt kép: Marseille, 2021. szeptember 3. Emmanuel Macron francia elnök.MTI/EPA pool/Guillaume Horcajuelo)