Lövöldözés volt Kaliforniában, hatan meghaltak

Helyi idő szerint hajlani fél négykor lövöldözés volt Kaliforniában, amely során hatan meghaltak, köztük egy 17 éves anyuka és féléves gyermeke. A rendőrség szerint legalább ketten követték el a gyilkosságokat.

2023. január 16., 19:58

Szerző:

Hat ember – köztük egy 17 éves anya és féléves gyermeke – vesztette életét egy lövöldözésben Kalifornia középső részén hétfőn – közölték a helyi hatóságok.

A rendőrség gyanúja szerint legalább ketten követték el a gyilkosságokat.

Helyi idő szerint hétfő hajnali fél négykor több bejelentés érkezett a rendőrséghez arról, hogy lövéseket hallottak egy lakóépület környékén Goshenben, a kaliforniai Visaliától keletre.

A hatóságok két halottra bukkantak az utcán, egy harmadik, végzetesen megsebesített emberre pedig a ház bejáratánál találtak rá. Az épületben további három áldozatra leltek, köztük egy férfira, aki a hatóságok kiérkezésekor még életben volt, de később meghalt a kórházban.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Apu GOMES / AFP)

 

 

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.