Londonban kapta el a koronavírust az örmény elnök

Vasárnap még egy lábműtéte is volt Londonban.

2021. január 5., 18:05

Szerző:

Megfertőződött koronavírussal Armen Szarkiszján örmény elnök, aki családjával Londonban töltötte az újévet – idézi a Graparak című helyi lapot az MTI.

„Armen Szarkiszján elnök az újévet Londonban töltötte családja és unokái körében. Január 3-án Londonban sikeresen átesett egy lábműtéten. Ugyanakkor az elnöknél jelentkeztek az új típusú koronavírus tünetei. Az általa elvégzett teszt pozitív eredményt mutatott. Szarkiszján elnök jelenleg karanténban van és távolból látja el hivatali teendőit” – áll az államfői hivatal közleményében.

A 67 éves politikus egészségügyi állapotára vonatkozóan további részleteket nem árultak el.

A hárommillió lakosú Örményországban eddig 2878 halálos áldozata van a járványnak. A nyáron Nikol Pasinján örmény miniszterelnök is átesett a fertőzésen. Az ország lakosságának 5,5 százalékánál mutatták ki eddig a koronavírust.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.