Hivatalba iktatták Liz Trusst, az új brit miniszterelnököt

A királynővel való találkozása után vált hivatalossá az új brit miniszterelnök kinevezése.

2022. szeptember 6., 16:10

Szerző:

Kedden lépett hivatalába az új brit minszterelnök, Liz Truss, miután II. Erzsébet brit királynő kinevezte a Balmoral Kastélyban – tudósított kedden a BBC.

Anglia új miniszterelnökeként Liz Truss első fő feladataként az energiaválság kezelését jelölte meg. A jelenlegi kincstári főtitkár, Simon Clarke azt mondta, hogy az elkövetkező, kihívásokkal teli őszi-téli időszakban egy új, igazságos alapokon nyugvó rendszert hoznak létre, amely elérhető segítséget nyújt majd a családok és a vállalkozások számára. A rendszer nem csak a jelenlegi helyzetre lesz válasz, hanem hosszú távon is figyelembe veszi a számlafizető polgárok érdekeit.

Liz Truss kedd délután repülőn utazik vissza Londonba, hogy elfoglalja helyét a Downing Street 10-es szám alatt található miniszteri irodában, és megtartsa első beszédét. 

(Kiemelt kép: II. Erzsébet brit királynő és Liz Truss, a Konzervatív Párt új vezetője és megválasztott brit miniszterelnök találkozik a skóciai Ballaterben lévő Balmoral kastélyban 2022. szeptember 6-án, ahol a királynő felkérte Trusst a kormányalakításra. Fotó: Jane Barlow / POOL / AFP)