Végleg letiltott egy politikust a Twitter, mert álhíreket terjesztett a koronavírusról

Marjorie Taylor Greene végleg elköszönhet a Twitter-fiókjától.

2022. január 2., 20:46

Szerző:

A Twitter végleg letiltotta vasárnap Marjorie Taylor Greene amerikai republikánus képviselő személyes fiókját – közölte vasárnap az MTI. 

Az internetes cég indoklása szerint a képviselőnő ismételten megszegte a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hamis, illetve félrevezető információk terjesztése ellen hozott irányelveket mikroblogján.

Egyebek mellett több figyelmeztetést is kapott, mert olyan alaptalan összeesküvés elméleteket terjesztett, amelyek megkérdőjelezték az oltások, illetve a maszkviselési szabályok hatásosságát. A Twitter eddig négy alkalommal függesztette fel Greene mikroblogját, a cég szabályai szerint az ötödik felfüggesztés véglegesnek számít.

Greene a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson reagált elítélve a Twitter döntését. Mint írta, fiókját annak nyomán függesztették fel, hogy egyik bejegyzésében feltüntette a vakcinák nemkívánatos mellékhatásaival foglalkozó egyik kormányzati adatbázis statisztikáját, amely azonban nem megerősített nyers adatokat is tartalmazott.

„A Twitter Amerika ellensége és nem képes elviselni az igazságot”

– hangoztatta üzenetében Greene.

A Donald Trump volt elnök hívének számító képviselő 2020-ban történt megválasztása óta provokatív kijelentéseivel és cselekedeteivel hívta fel magára a figyelmet. Néhány hónapja például a zsidóüldöztetéshez hasonlította a koronavírus járványa nyomán elrendelt korlátozásokat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

 

Húsz, többségében kiskorú „felesége” volt egy szektavezérnek az Egyesült Államokban; az Arizona és Utah állam határa közelében működő vallási közösség vezetője emellett megbüntette azokat a követőit, akik nem ismerték el prófétának – áll az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda által szövetségi bíróságon benyújtott periratban.