Leszállt egy repülőgép Oroszországban, pedig nem is oda tartott

Hajtóműprobléma miatt kényszerleszállást hajtott végre az Air India indiai légitársaság egyik repülőgépe Oroszországban – tudatta a cég közleményében.

2023. június 7., 08:19

Szerző:

Az Újdelhiből San Franciscóba tartó repülőgép az orosz Távol-Keleten szállt le, a magadani repülőtéren. 216 utas és 16 fős személyzet volt a fedélzeten, és senki nem esett baja. 

Vedant Patel, az amerikai külügyminisztérium szóvivője tudatta, hogy feltételezhetően amerikai állampolgárok is vannak a gépen, de egyelőre nem világos, hogy hányan. Mint mondta: tudomása szerint az Air India másik repülőgépet küld értük, hogy folytathassák útjukat. 

Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva az egyik utas arról számolt be, hogy nem hagyhatják el a szállodát, ahol elhelyezték őket, és az Oroszországgal szembeni nemzetközi szankciók miatt a bankkártyáikat sem tudják használni. Az utasok úgy tudják, hogy csütörtökön utazhatnak tovább.

(Kiemelt képünk: Az Air India repülőgépei állnak a kifutópályán az újdelhi Indira Gandhi nemzetközi repülőtéren 2023. február 28-án. Fotó: Sajjad Hussain / AFP)

 

 

19:32

Az európai uniós tagországok külügyminisztereinek Kijevbe kihelyezett mostani tanácskozása nemcsak az Ukrajnával való szolidaritás jelentős megnyilvánulása, hanem egy új lépés Európa megerősítése felé, amely ezzel vezető és kezdeményező szerepet szerez magának – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn az értekezlet résztvevői előtt mondott beszédében.