Kreml: Kijev mindennel kapcsolatban az "orosz nyomot" keresi

Kijevben a lehetséges magyarázatok egyikeként az orosz szálat nevezték meg.

2021. szeptember 22., 15:45

Szerző:

Kijev mindennel kapcsolatban az „orosz nyomot” keresi – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak szerdán Moszkvában. Peszkov arra reagált, hogy rálőttek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadójának és barátjának, Szerhij Sefirnek az autójára. Kijevben a lehetséges magyarázatok egyikeként az orosz szálat nevezték meg.

„Sajnos manapság bármi is történik Ukrajnában, a hivatalban lévő politikusok nem képesek kizárni az  orosz nyomot” fogalmazott a szóvivő. „Ennek természetesen semmi köze sincs a dolgok valós állásához, hanem ez inkább a túlságosan felfokozott érzelmi állapot megnyilvánulása” – tette hozzá.

 

 

(Kiemelt kép illusztráció: Bahcsiszaraj, 2021. március 18. A 2021. március 18-án közreadott képen orosz zászló lobog egy hegy tetején, az Ukrajnához tartozó Krím félszigeten fekvő Bahcsiszaraj közelében 2014. március 28-án. A világ hét legfejlettebb iparú országának (G7) képviselői 2021. március 18-án közös állásfoglalást adtak ki, amelyben felhívták a moszkvai vezetés figyelmét, hogy nem ismerik el a Krím félsziget Oroszország általi elcsatolását, valamint továbbra is támogatják Ukrajna függetlenséghez, szuverenitáshoz és területi integritáshoz való jogát. MTI/AP/Pavel Golovkin) 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.