Megfertőzték az IMF ügyvezető igazgatóját

Megfertőződött koronavírussal Krisztalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) ügyvezető igazgatója.

2022. április 29., 08:25

Szerző:

A tájékoztatás szerint az ügyvezető igazgató vírustesztje azt követően lett pozitív, hogy a múlt héten számos találkozója volt Washingtonban globális gazdasági vezetőkkel.

Rice közölte, hogy Georgievának enyhe tünetei vannak, és otthoni karanténból fogja ellátni hivatali teendőit. Hozzáfűzte, hogy a 68 éves Georgieva megkapta harmadik oltását is és az IMF, valamint az amerikai járványügyi központ (CDC) előírásait követi.

 

(Kiemelt képünk: Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója (k) érkezik az EU Afrika-csúcstalálkozójára az Európai Tanács épületébe Brüsszelben 2022. február 17-én. Fotó: Geert Vanden WIJNGAERT / POOL / AFP)

15:54

A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat – hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.

15:19

Bernie Ecclestone golyót is vállalna az „első osztályú” Vlagyimir Putyinért, szerinte nem szándékosan öltek meg több ezer civilt az oroszok. A Formula-1 korábbi vezére egyúttal megérti Volodimir Zelenszkijt, mert humorista volt, az ukrán elnök szerinte vissza szándékozik térni a szakmájához.

14:21

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.