Kitwittelték, hogy a terrorizmus következményekkel jár, aztán jött a légi csapás

Az izraeli légierő a Hamász palesztin iszlamista szervezet katonai létesítményeit bombázta a Gázai övezetben vasárnapra virradóan, miután az övezetből nem sokkal korábban rakétát lőttek ki izraeli területre.

2021. május 9., 09:29

Szerző:

"A terrorizmus következményekkel jár" - áll az izraeli hadsereg Twitteren közzétett bejelentésében, amelyben hozzáteszik, hogy a Gázai övezet déli részén hajtották végre a légi csapást.

Izrael és a Hamász között három hadművelet és számos kisebb összecsapás zajlott az iszlamisták 2007-es gázai erőszakos hatalomátvétele óta. A Hamászt Izrael, az Egyesült Államok és az Európai Unió terrorszervezetként tartja számon.

Pénteken Jeruzsálem óvárosából jelentettek összetűzéseket a palesztinok és az izraeli hatóság között: a rohamrendőrök villanógránátokkal oszlatták szét az esti ima után az al-Aksza mecsetnél tüntető, s a biztonságiakat kövekkel, vizespalackokkal és székekkel dobáló palesztinokat. Az összecsapásokban több mint kétszáz tüntető és az izraeli hatóságok tizenhét tagja sebesült meg.

Kiemelt képünk illusztráció: EPA | Haitham Imad

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.