Kirill pátriárka kinevezte Putyint a legfőbb ördögűzőnek

A legfőbb ördögűző feladata a pátriárka szerint az Antikrisztus elleni küzdelem. 

2022. október 27., 15:25

Szerző:

Kirill pátriárka amellett, hogy „legfőbb ördögűzőnek” nevezte ki Putyint, azt üzente az orosz állampolgároknak, hogy ne féljenek a haláltól Putyin azon döntése miatt, hogy tartalékos csapatokat mozgósít az ukrajnai háborúba, írja az atv.hu.  

„Menjetek bátran, hogy teljesítsétek katonai kötelességeteket. És ne feledjétek, hogy ha életeteket adjátok a hazátokért, akkor Istennel lesztek az ő országában, dicsőségben és örök életben” – fogalmazott a vallási vezető.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, egyre sürgetőbb feladatnak találja Ukrajna sátántalanítását Alekszej Pavlov, az Orosz Biztonsági Tanács helyettese, mivel elmondása szerint több száz szekta működik az országban – számolt be a TASZSZ

Pavlov rámutatott, hogy nem ismert ezen szekták pontos száma, de biztosan több százra tehető. Ezek közül kiemelt egyet, a Sátán Egyházát, ami elterjedt Ukrajnába, és az Egyesült Államokból származik, ahol hivatalosan bejegyzett, mint vallás. „Csoda-e, hogy 2015-ben Kijevben pogányok egy csoportja összetört és meggyalázott egy emlékkeresztet, amelyet Vlagyimir – Oroszország Keresztelője Szent Egyedülálló nagyfejedelem premierjének 1000. évfordulójára állítottak fel?” – tette fel a költői kérdést.

Pavlov hozzátette, hogy ezen szekták egy része arra hívja fel követőit, hogy öljék meg az összes oroszt, valamint, hogy rontást hozzanak az oroszokra. Sőt, a helyettes szerint „a kijevi hatalmon lévők voltak az elsők, akik militáns fanatikusokká váltak, akiknek a nézetei ellentétesek a normális emberek nézeteivel.”

Majd zárásként hozzátette: az ukrán nacionalista formációk szimbólumaikban fasiszta és rasszista egyesületekre utaló jelek lapulnak meg.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök keresztet vet egy ortodox húsvéti istentiszteleten 2022. április 23-án késő este Moszkvában. Fotó: Alexander NEMENOV / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.