Kijev tagadja, hogy Bahmut 80 százaléka az orosz erők ellenőrzése alatt lenne

Az ukrán hadsereg szóvivője tagadta és valótlannak nevezte szerdán azt az orosz állítást, hogy az orosz erők kezén van Bahmut város 80 százaléka – idézi az MTI a Reuterst.

2023. április 12., 19:56

Szerző:

Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán haderők szóvivője azután nyilatkozott a témáról a Reuters hírügynökségnek, hogy a Wagner orosz magánhadsereg vezetője kijelentette: a katonái előrenyomultak, hogy több hónapos harcok után elfoglalják a Donyeck megyei várost.

Cserevatij leszögezte, hogy Kijev 20 százaléknál jóval nagyobb részt ellenőriz a város térségében. „Most léptem kapcsolatba a város védelmét biztosító egyik dandár parancsnokával. Határozottan állíthatom, hogy az ukrán védelmi erők Bahmut jóval nagyobb százalékát ellenőrzik” – fogalmazott.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner alapítója kedden azt mondta, hogy fegyveresei ellenőrzik Bahmut közigazgatási központját, az áruházakat és a városvezetés épületeit is.

„Prigozsinnak valamiféle győzelmet kell felmutatnia a városban, amelyet egyfolytában kilenc hónapja próbálnak meg elfoglalni, azért tesz ilyen kijelentéseket” – jelentette ki Szerhij Cserevatij.

(Kiemelt kép: Szerhij Cserevatij ukrán katonai szóvivő. Fotó: Twitter 2023.01.11.)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.