Ki? Mit? Mikor? Hogyan?
Egy-egy ilyesféle lap indulásánál a főszerkesztő vagy a szerkesztőbizottság egyik kiemelt tagja szép szavakkal köszöntik az olvasót. Általában ez inkább a nyomtatott lapoknál jellemző, hiszen az online médiumok, magazinok sokszor személytelenebbek és nem törekszenek arra, hogy arcot adjanak a produktumnak.
Bennem is csupán azért merült fel ez, mert egyik leendő olvasómmal beszélgetve rákérdezett mivel is tudok - vagy szeretnék - majd kitűnni a tömegből.
Mitől lesz ez a lap más? Mitől lesz több?
Nem gondolom azt, hogy olyan irányt tudunk mutatni bárkinek is ami extrém módon különleges vagy ilyet még nem látott a világ. Azt gondoljuk Mi, akik a gourmann.hu oldalt készítjük, hogy a számunkra fontos dolgok - mint a finom étel, a jó illatok, a szép tárgyak, az igényes kultúra - mind olyan dolgok, amit megélni és amiről írni is egyaránt élvezetes.
Szeretnénk minél több finomságot megélni és átélni és szeretnénk úgy visszaadni mindazon ízeket, illatokat, kortyokat és falatokat amelyek élményt jelentettek számunkra, hogy az elolvasást követően Benned is felmerüljön az igény ezekre a dolgokra.
Ha egy szóval kellene kifejezni a gourmann.hu filozófiáját talán ez lenne: élvezni! Élvezni minden finomságot amit az élet számunkra nyújt, élvezni a mozdulatokat amivel a széphez és jóhoz eljutunk, élvezni az illatot ami árad felénk minden irányból és - reményeink szerint - élvezni az olvasást is itt, velünk.
Mint induló lap várunk minden észrevételt, javaslatot, kritikát és kívánalmat amivel jobbá, élvezetesebbé tehetjük ezt a lapot.
Keressük a finomságokat! Keresd velünk Te is!
Karakas H. Norbert
szerkesztő
karakas.norbert@gourmann.hu