Karórája buktathatta le Putyin dublőrét

Egy ideje keringenek olyan pletykák, miszerint Vlagyimir Putyin halálos beteg, ezért nyilvános beszédeihez dublőröket alkalmaz.

2023. augusztus 24., 13:10

Szerző:

Putyint a Stratégiai Fejlesztési és Nemzeti Projektek Tanácsának ülésén látták, amint a bal karjára pillant óráját keresve, azonban meglepődik, hogy nincs ott, ezért zavartan le is engedi a karját. 

A Generall SZVR Telegram-csatorna – amelyet hírek szerint az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya szerkeszt – szerint Putyin soha nem nézné meg az időt azon a kezén, amin nem visel órát, és nem lepődne meg azon, hogy a bal kezén nincs óra, mivel

mindig a jobb kezén viseli. 

A videón már nem látszik, de a csatorna szerint Putyin vagy a dublőre levette óráját, és megpróbálta áttenni a balra, azonban fel kellett tennie a fülhallgatóját, ezért a bal kezében szorította tovább. 

A csatorna régóta állítja, hogy az orosz elnök halálos beteg, először tavaly májusban merültek fel a hiresztelések, amikor a belarusz elnökkel találkozott, ezután orosz oknyomozó újságíró csoport derítette ki, hogy Putyint négy év alatt több tucatszor kereste fel egy ráksebész. Februárban titkosított dokumentumok láttak napvilágot, amelyek bizonyítanák Putyin megbetegedését – foglalja össze az Index

 A Kreml tagadja, hogy Vlagyimir Putyin beteg lenne. 

(Kiemelt képünkön Vlagyimir Putyin orosz elnök gesztikulál, miközben részt vesz az Államtanácsnak az ifjúságpolitika végrehajtásáról a jelenlegi körülmények között tartott ülését követő sajtótájékoztatón a moszkvai Kremlben 2022. december 22-én. Fotó: Szergej GUNEJEV / SPUTNIK / AFP)