Karácsony az Egyesült Államokban: Több bevásárlóközpontban is lövöldözés tört ki

Halálos áldozatokkal járt a karácsonyi nagybevásárlás Coloradóban és Floridában. 

2023. december 25., 16:02

Szerző:

Egy ember meghalt, három másik pedig megsebesült, amikor karácsony este lövöldözés tört ki Colorado állam egyik bevásárlóközpontjában – írja a CNN nyomán a Népszava. A Colorado Springs-i Citadel plázában azt követően kerültek elő a fegyverek, hogy két csoport összeverekedett egymással, miközben a többi látogató megpróbálta befejezni az ünnepi vásárlást. A rendőrségre helyi idő szerint délután fél ötkor futott be az első hívás.

Egy embert holtan találtak, két másik férfit pedig legkevesebb egy-egy lőtt sebből származó sérüléssel súlyos állapotban szállítottak helyi kórházakba. A bevásárlóközpontot lezárták és kiürítették, jelenleg semmi sem fenyegeti a közbiztonságot. Többeket őrizetbe vettek.

A coloradói lövöldözés mindössze egy nappal azután történt, hogy a floridai Ocalában egy bevásárlóközpontban szombaton ugyancsak fegyverropogás zaját lehetett hallani a karácsonyi bevásárlás közben. Itt egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült.

(Kiemelt képünk: Egy kisgyerek zászlót tart, amely a gyermekek elsőbbségét követeli a támadófegyverekkel szemben egy fegyvertartás elleni tüntetésen. Az AR-15 ismétlőpuska a leggyakoribb fegyver, amelyet az iskolai mészárlások során használnak a támadók Fotó: Allison Bailey / NurPhoto / AFP)