Oroszország mobilizálta a Kannibált, de nincs könnyű helyzetben

A Moszkovszkij Komszomolec orosz lap propagandacikke elítélt tömeggyilkosok Ukrajnába küldésével is riogatott, tetőfokára hágott a háborús propaganda.

2022. október 4., 21:12

Szerző:

Felhívással fordult a besorozandó és Ukrajnába küldendő orosz katonákhoz a „Kannibálként” ismert orosz katona, akit a moszkvai propaganda ezelőtt is használt már a hadsereg népszerűsítésére. Mostani üzenetében a volt temetőgondnok, aki most az Ukrajnát megszállók között harcol, tanácsokat is osztogat a katonáknak, hogyan éljenek túl teljesen kezdőként egy súlyos támadást a fronton.

Viszont segélyhívást is leadott: elmondása szerint összesen hét embere maradt az elmúlt hetek ukrán támadásai után az egységében, ezért önkénteseket vár, hogy a hiányt feltölthesse.

A felhívásról Oroszországban először a Moszkovszkij Komszomolec online hírportálja számolt be. Kannibál Alekszandr Kotsz Telegram-csatornája szerint arról is panaszkodott: „most állandóan csak visszavonulunk, szörnyű a helyzetünk, nagyon aggódunk, támadnunk kell. Várunk rátok, gyertek!” - közölte.

A lap többek között azt is közölte amúgy, hogy a szigorított Butirka fegyházban raboskodó sorozatgyilkosok kérelemmel fordultak a börtön igazgatóságához, amelyben azt írják, a súlyos helyzet miatt szeretnék elérni, hogy őket is elküldjék Ukrajnába harcolni, mert úgy érzik, a nehéz helyzetben igazán hasznukat vennék.

A levél valódiságáról persze nincsenek igazolható információink.

(Kiemelt kép: Kannibál, az oroszok egyik parancsnoka felhívást intézett a besorozottakhoz, hogy csatlakozzanak egységeihez. Fotó: Képkivágás Alekszandr Kotsz Telegram-csatornájának videójából)

16:39

A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.