Tizenöt éves fiát bízta meg testőrsége vezetésével a csecsen vezér

Apja testőrségének egyik vezető pozíciójába ültették be Adam Kadirovot, Ramzan Kadirov csecsen elnök 15 éves fiát.

2023. november 6., 11:38

Szerző:

Adam Kadirov karrierje azt követően kezdett el szárnyalni, hogy szeptember végén megjelent egy felvétel arról, ahogy megver egy Korán-égetéssel gyanúsított férfit a fogdán. A videót az apja osztotta meg.

A fiatalember Zamid Csalajev, a Ramzan Kadirov személyes védelmét biztosító Ahmad Kadirov nemzeti gárdaezred parancsnokának Telegram-bejegyzése szerint „ragyogó példával” szolgál nemzedékének  – írja a Reuters beszámolója nyomán az ATV.

Nem sokkal később Adam Delimkhanov, az állami duma képviselője már arról számolt be, hogy Adam Ramzanovics Kadirov Csecsenföld hőse címet kapott.

A Kadirov-családban nem ő az egyetlen kiemelkedő tehetség: Hutmat Kadirova, Ramzan Kadirov 20 éves lánya például a nagyapja, Ahmat Kadirov tiszteletére alapított állami kitüntetést, a Csecsenföldi Rendet kapta meg a nyáron, egyebek mellett azért, mert fiatal kora ellenére „óriási mértékben hozzájárult a régió orvostudományának fejlődéséhez is”.

(Kiemelt kép: Ramzan Kadirov csecsenföldi vezető részt vesz a Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szalmán szaúd-arábiai király találkozóját követő aláírási ceremónián a szaúd-arábiai Rijádban 2019. október 14-én. Fotó: Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP)