Jótékony célra ajánlja ezüstérmét a lengyel gerelyhajító

Egy szívbeteg kisfiú műtétjét finanszírozza.

2021. augusztus 18., 14:04

Szerző:

A lengyelek 25 éves gerelyhajítója, Marija Andrejczyk jótékony célú árverésre bocsájtotta a tokiói olimpián nyert ezüstérmét, a befolyt összeget pedig egy nyolc hónapos szívbeteg kisfiú amerikai műtétéjére ajánlotta fel. Az olimpikon az Inside the Games oldalnak elmondta, egy percet sem gondolkodott, hogy részt vegyen az első adománygyűjtő akciójában. Az MTI szerint Andrejczyk-et 2018-ban csontrákkal kezelték. A medálért kiírt árverést végül a Zabka nevű lengyel élelmiszerlánc nyerte meg 500 ezer zlotys (38,5 millió forint) ajánlatával, ez éppen a harmada annak az összegnek, ami a Miloszka nevű kisfiú operációjához szükséges. A gyűjtés ugyanakkor jól halad, már a célösszeg több mint 90 százaléka összegyűlt.

(Kiemelt kép: Marija Andrejczyk ezüstérmes a 2020-as tokiói olimpián gerelyhajításban. 2021. augusztus 7. Fotó: Javier SORIANO / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.