19:00 - 20:00

JÖN: Halló, itt vagyok!

Szilágyi János műsora

Izrael állhat a hajnali damaszkuszi rakétatámadás mögött

Legalább egy ember meghalt, hárman megsérültek.

2020. december 30., 06:55

Szerző:

 

Izrael rakétacsapást mért szerdára virradóra Damaszkusz egyik külvárosára, a támadásban legalább egy ember meghalt, és hárman megsebesültek – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva. A jelentés szerint az áldozatok mind katonák.

A hírügynökséget tájékoztató forrás szerint Izrael Galilea északi részéről indította a támadást. A rakéták egy részét megsemmisítette a szíriai légvédelem. Az izraeli hadsereg egyelőre nem reagált a SANA hírére – írja az MTI.

Izrael az idén több mint harminc légitámadást hajtott végre szíriai célpontok ellen a szíriai fegyveres konfliktust nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSHD) nevű szervezet összesítése szerint. Legutóbb december 25-én hajtott végre rakétatámadást, amelyben az OSDH szerint legalább hat Irán-barát fegyveres vesztette életét.

Korábban Izrael is elismerte, hogy több támadást is végrehajtott Szíriában a polgárháború 2011-es kitörése óta, mert stratégiai fenyegetést lát a damaszkuszi vezetéssel szövetséges Irán egyre erősödő befolyásában.

(MTI)